top of page
  • Writer's pictureAMIRELS

Nepietiek vietas vannai? Izvēlieties dušu, kas ļauj baudīt vannas cienīgu relaksāciju!

Updated: May 13, 2020

Ja esat izvēles priekšā - ierīkot mājoklī vannu vai dušas kabīni, Vannas, Dušas studijas “Amirels” interjera dizaina konsultante Aija Miksone dod vērtīgu padomu: “Ar objektīvu skatu izvērtējiet vannasistabas telpu, cik tajā ir vietas, savas vēlmes un nepieciešamību pēc funkcijām un, protams, padomājiet par nākotni, vai izvēlētais risinājums Jums būs ērts un tīkams gaumei arī pēc vairākiem gadiem.


Vannu vai dušu izvēlas atkarībā no dzīvesveida un telpas.

Dizainere Aija Miksone, palīdzot cilvēkiem iekārtot interjerus, tai skaitā vannasistabas interjerus, novērojusi, ka izvēle par labu dušai vai vannai bieži ir atkarīga no cilvēku ikdienas ritma. Cilvēki, kam ir ļoti aktīvs dzīves ritms, pārsvarā tie ir gados jauni cilvēki, visbiežāk tomēr izvēlas ierīkot dušu. Tas ir ērtāks risinājums, aizņem daudz mazāk laika, nekā, piemēram, vanna, kura ir jāpiepilda ar ūdeni un jāizbauda process.

Priekšrocība ir arī tā, ka dušas kabīne aizņem daudz mazāk vietas. Senāk būvētos dzīvokļos, kur vannasistabas ir nelielas, un ir jāierūmē gan veļas mašīna, gan izlietne, duša ir daudz parocīgāka.

Dizainere uzsver, ka cilvēkiem, kam relaksācija vannā sagādā patiesu prieku un baudu, tomēr ir vērts atļauties sev šo ikdienas prieciņu. Tad ieteicams vannasistabu iekārtot tā, lai šī telpa tik tiešām būtu relaksācijas un atpūtas oāze.

Ģimenēm ar maziem bērniem piemērotāks risinājums ir vanna, jo mazgāt bērnu vannā ir daudz ērtāk. Ja vannasistaba ir neliela, var izvēlēties tai piemērotu mazāka izmēra vannu.

Tālredzīgas ģimenes, iekārtojot vannasistabu, nereti paredz vietu gan vannai, gan dušai - ar domu, kad bērni būs paaugušies, izmantot dušu.

Jārēķinās arī, ka vanna ir salīdzinoši augsta, tajā ir jāiekāpj, ja mājās mīt gados vecāki cilvēki, tas varētu būt apgrūtinoši.


Duša, kas sniedz vairāk relaksācijas.

Ja vannasistabā vietas pietiek tikai dušas kabīnei, bet Jums ļoti gribās vairāk relaksējošu sajūtu, dizainere iesaka izmantot daudzfunkcionālās dušas sistēmas. Pašlaik tās ir pieejamas ļoti dažādas un var dot daudzveidīgas sajūtas. Piemēram, tā var būt griestos iebūvēta duša, no kuras gāžas ūdenskritums vai arī ūdenstrūklas no sāniem, kas rada patīkamu un relaksējošu masāžas efektu.

Pašlaik ir arī krietni uzlabojušās tehnoloģijas, kas ļauj šādas dušu sistēmas salīdzinoši viegli ierīkot.

Izvēloties neparastāku dušas risinājumu, parasti gan ir arī standarta dušas klausule, kuru var paņemt rokā un ērti noskaloties.

Dizainere novērojusi, ka cilvēki pašlaik arvien biežāk izvēlas dušu, kas sniegtu vairāk relaksējošu sajūtu. Tāpēc aktuāli ir ierīkot liela izmēra dušas kabīnes (nevis standarta 90x90m, bet karalisku apartamentu cienīgu dušas kabīni ap 1,0x1,40m) Šādā dušā ir daudz vairāk vietas, var ierīkot un baudīt dažādus dušas efektus, piemēram, relaksējošu ūdens masāžu.

Dažkārt cilvēki dušai atvēl telpas daļu, norobežojot to ar stikla sienu. Tajā nav ne dušas kabīnes, ne dušas paliktņa, grīda ir tehnoloģiski atbilstoši noflīzēta ar ūdens noteci grīdā. Šādu telpu var pēc sirds patikas aprīkot un baudīt tajā visas mūsdienīgās dušas iespējas.



Dušas kabīne, kuru ir ļoti viegli kopt.


Cilvēkiem, kas savā dzīvē saskārušies ar ļoti nepatīkamo un piņķerīgo darbu - iztīrīt dušas kabīni, kurai savienojumu vietās, spraudziņās un gropītēs uzkrājas ūdens un ziepju nosēdumi. Īsta medusmaizes ir mūsdienīgas dušas kabīnes, tās ir nesalīdzināmi vieglāk kopt, jo ir izstrādātas, lai nebūtu vietu, kur nosēsties nosēdumiem un netīrumiem. Bez šaubām, šādu santehniku izstrādā tikai labākie un kvalitatīvākie ražotāji, jo tiek izmantoti gan atbilstoši materiāli, gan speciāli tehniskie risinājumi.

Šādām dušas kabīnēm plastikāta vietā (kabīnēm, sienām) visbiežāk izmanto stiklu, jo to ir daudz vieglāk kopt, kā arī stikls izskatās daudz elegantāk un ekskluzīvāk.

Šai ziņā īpaši kvalitatīvas ir Šveices zīmola SanSwiss dušas kabīnes – tām ikviena detaļa ir pārdomāta un materiāli rūpīgi izvēlēti, lai nebūtu vietu, kur krāties nosēdumiem. Šīs dušas kabīnes izskatās ļoti eleganti un ekskluzīvi, kā arī ir izcili viegli kopt.



Savukārt vannu dizainā aktuālas ir akmens masas vannas. To izskats raisa asociācijas ar ekskluzivitāti un pilnīgu relaksāciju.

Tā, piemēram, akmens masas vannas, kuru dizainā ir klasiskas līnijas, taču materiāli un tehniskie risinājumi ir mūsdienīgi. Šādu vannu var ļoti parocīgi iekļaut jebkāda dizaina vannasistabā.

Bez šaubām, cilvēku vēlmes un fantāzijas attiecībā par vannasistabas iekārtojumu mēdz būt ļoti plašas. Piemēram, cilvēkam gribās savā vannasistabā radīt tādas pašas sajūtas, kādas ir baudījis kādā ekskluzīvā SPA, tāpēc ir iededzies vēlmē savā vannasistabā radīt tropu sajūtu.

Dizainere iesaka šādā situācijā nesteigties, apsvērt - cik šāds risinājums būs praktisks un vai tas neapniks pēc pāris gadiem. Iespējams, vērtīgāk ir vēlreiz paviesoties īpašajā SPA, bet mājās baudīt praktisku, gaumīgu vannasistabas dizainu, kas nezaudēs aktualitāti.

2,034 views0 comments
bottom of page